Wij verhuren twee verschillende transmitter bij onze Silent Disco Sets.

Tijdens het aanvraagproces vragen wij wat je wilt aansluiten. Aan de hand hiervan kunnen we ervoor zorgen dat jij de juiste transmitters en aansluitkabels meekrijgt.

TX-50RF

Voor het gebruik van DJ apparatuur raden wij de TX-50RF transmitter aan. Deze moet worden aangesloten op stroom, heeft een ver bereik (tot 500m) en een RCA audio input.

TX-60RF

Wil je muziek afspelen met je mobiel raden wij de TX-60RF transmitter aan. Deze transmitter heeft een accu en bluetooth verbinding waardoor hij draagbaar is. Het bereik van de TX-60RF is 200m.

Transmitters

Gebruiksaanwijzing TX-50RF Transmitter

De TX-50RF transmitter is in feite de zender voor één van de muziekkanalen op je koptelefoon.

Bij de transmitter vind je een adapter waarmee de transmitter op het stroomnet wordt aangesloten en een RCA – jack snoertje om de transmitter op een device aan te sluiten. Dat kan je telefoon, tablet, laptop e.d. zijn. Ook wordt een RCA -RCA snoer (tulp-tulp) meegeleverd, en op verzoek een RCA -XLR snoer, om aan te sluiten op audio-apparatuur.


In deze gebruiksaanwijzing wordt de werking van deze transmitter kort uitgelegd.

 1. Voedingsingang
 2. Indicatielampje voeding
 3. Audio-invoerinterface
 4. AAN / UIT-schakelaar (met opties High en Low)
 5. Kanaalweergave-LED
 6. Kanaalwisselknop

 • Overbrengen van audio: Nadat je de transmitter van stroom hebt voorzien (1), sluit je de transmitter aan op de audiobron bij 3. Zet te transmitter aan door de AAN / UIT-schakelaar (4) naar LOW of HIGH te schuiven. Bij 5 wordt dan het uitzendkanaal weergegeven. Staat hier een 1, dan is het audiogeluid te beluisteren via kanaal 1 van de koptelefoon (kanaalschuifje van de koptelefoon helemaal omlaag).
 • High/Low switch: Kies op de AAN / UIT-schakelaar (4) voor LOW voor een zendafstand tot 200 meter (en betere audiokwaliteit) en HIGH voor een zendafstand tot 500 meter. Wanneer op HIGH ingesteld, zorg dan dat de koptelefoons zich niet te dicht bij de transmitter(s) bevinden.
 • Kanaalschakelaar: druk op knop 6 om van kanaal te wisselen. Je ziet het cijfer bij 5 verspringen naar kanaal 1, 2 of 3.

Gebruiksaanwijzing TX-60RF Transmitter

De TX-60RF transmitter is een transmitter met toffe en handige features.  Zo is deze transmitter, wat in feite de zender is voor één van de kanalen op je koptelefoon, voorzien van een accu en een bluetooth verbinding. Daarmee is hij draagbaar.

Bij de transmitter tref je een adapter aan, waarmee de ingebouwde accu opgeladen kan worden, een jack-jack kabel om de transmitter met een kabel aan te sluiten op een device en verloopstukjes naar iPhone en USB-C.

In deze gebruiksaanwijzing wordt de werking van de transmitter kort uitgelegd.

 1. Bluetooth AAN / UIT-knop
 2. Bluetooth-indicatielampje
 3. Kanaalwisselknop
 4. Kanaalweergave-LED
 5. Indicatielampje microfoon
 6. Microfoon schakelknop
 7. Microfoon volumeregelaar
 8. Microfoon-ingangsinterface
 9. Audio-invoerinterface
 10. Laadstatusindicator
 11. AAN / UIT-schakelaar
 12. Voedingsingang
 13. Battery Cover
 14. Draagbare gesp

 • Aansluiten met een draad: Sluit de transmitter met een snoertje aan op de audiobron bij 9, schuif de AAN / UIT-schakelaar (11) om naar ON. Bij 4 wordt het kanaal weergegeven waarop de transmitter uitzend. Zorg ervoor dat het kanaal van de koptelefoon (1, 2 of 3) gelijk is aan het uitzendkanaal van de transmitter. Dan kan de koptelefoon het audiosignaal van de zender ontvangen. Je kan ook kiezen voor een Bluetooth verbinding (zie hieronder)
 • Kanaalschakelaar: druk op knop 3 om van kanaal te wisselen. Bij 4 zie je op welk kanaal (1, 2 of 3) de audio uitgezonden wordt.
 • Opladen: Schakel de zender uit en sluit aan op de voeding bij 12. De oplaadindicator (10) licht op. Rood geeft aan dat de accu opgeladen wordt; bij groen is de accu volledig opgeladen.
 • Opladen wanneer de zender werkt: Je kunt de zender ook opladen terwijl deze werkt. Schakel de zender in en sluit deze aan op de voeding bij 12; oplaadindicator (10) licht op. Dit betekent dat de zender oplaadt en tegelijkertijd werkt.
 • Microfoon: Heb je er een losse microfoon bij gehuurd? Of heb je er zelf een? Sluit de externe microfoon aan op 8, druk op de knop 6, het indicatielampje (5) brandt. Iedereen met een koptelefoon op het geselecteerde kanaal hoort je nu praten (over de muziek heen).
  Druk nogmaals op knop 6, het indicatielampje 5 gaat uit, en de microfoon is weer uit.
 • Bluetooth: Met bijvoorbeeld je mobiele telefoon kun je een bluetooth verbinding maken met de transmitter. De transmitter heet bij verbinden TX-60RF. Het inschakelen van bluetooth gaat als volgt: Activeren bluetooth: houd knop 1 ongeveer 3 seconden ingedrukt, indicator 2 brandt. Bluetooth wordt geopend.
  Bluetooth-koppeling: Wanneer de zender is ingeschakeld, houdt je knop 1 ongeveer 5 seconden ingedrukt. Indicator 2 licht afwisselend rood en blauw op, dit is de koppelings-modus. Het indicatielampje 2 is constant blauw als de zender is gekoppeld met je device. Nu wordt het audiosignaal van het gekoppelde apparaat via de zender naar de hoofdtelefoon gestuurd. Helemaal snoerloos, vet handig! (zorg er voor dat je device niet veel verder dan 5 meter van de transmitter is, anders is de bluetooth verbinding slecht)
  Uitschakelen Bluetooth: Houd knop 1 ongeveer 3 seconden ingedrukt, indicator 2 wordt rood en gaat uit, waarna Bluetooth is uitgeschakeld.

Verloopkabels

Allebei de transmitters worden geleverd met standaard aansluitkabels en verloopstukjes

De TX-50RF transmitters worden geleverd met een kabel voor een 3,5mm jack aansluiting en een tulp aansluiting. Tevens een verloopkabel van Jack naar USB-C en een verloopkabel van Jack naar iPhone (lightning).

De TX-60RF kan met een bluetooth verbinding of een kabel (3,5mm jack) worden aangesloten.

Een 3,5mm jack kabel is een standaard hoofdtelefoon aansluiting en past in de meeste laptops, tablets en mobieltjes.

3,5mm jack aansluiting

Wil je gebruik maken van een DJ-set, geef dat aan tijdens het aanvraagproces. Wij leveren dan TX-50RF transmitters met een RCA-RCA kabel (ook wel tulp) en een RCA-XLR kabel.

Verloopkabel: Jack → USB-C

Nieuwere laptops en mobieltjes maken gebruik van een USB-C aansluiting. Wij leveren hiervoor standaard 2 verloopkabels mee. Door uitproberen vind je het juiste verloopkabeltje voor jouw device. 

Verloopkabel: USB-C → Jack

Verloopkabel: Jack → iPhone

De nieuwere iPhones hebben geen koptelefoon aansluiting meer maar een lightning aansluiting. Wij leveren standaard een verloopkabel voor iPhone mee.

Verloopkabel: iPhone → Jack

Tijdens het reserveringsproces vragen wij wat je -voor de silent disco- wilt aansluiten. Daarmee kunnen wij ervoor zorgen dat je de juiste kabels meekrijgt om alles makkelijk aan te sluiten!

 • Vanaf:  26,- incl BTW
  Waardering 0 uit 5

  Wat zit er in een klein pakket? 🎧 Koptelefoons €6,50 per stuk (incl BTW); 📻 2 zenders; 🔌 Standaard aansluitkabels voor de zenders (hier meer info →); 🔌 Verloopkabel Jack → USB-C; 🔌 Verloopkabel Jack...

 • Waardering 0 uit 5

  Wil je meer dan 200 koptelefoons huren? Doe een aanvraag via ons aanvraagformulier en wij kijken of we genoeg op voorraad hebben en maken een speciale prijs. Je krijgt er gratis 3 zenders bijgeleverd en...

 • Vanaf:  55,- incl BTW
  Waardering 0 uit 5

  Wat zit er in een klein pakket? 🎧 Koptelefoons €5,50 per stuk (incl BTW); 📻 2 zenders; 🔌 Standaard aansluitkabels voor de zenders (hier meer info →); 🔌 Verloopkabel Jack → USB-C; 🔌 Verloopkabel Jack...

 • Vanaf:  142,50 incl BTW
  Waardering 0 uit 5

  Wat zit er in een middel pakket? 🎧 Koptelefoons €4,75 per stuk (incl BTW); 📻 3 zenders; 🔌 Standaard aansluitkabels voor de zenders (hier meer info →); 🔌 Verloopkabel Jack → USB-C; 🔌 Verloopkabel Jack...

 • Vanaf:  400,- incl BTW
  Waardering 0 uit 5

  Wat zit er in een groot pakket? 🎧 Koptelefoons €4,- per stuk (incl BTW); 📻 3 zenders; 🔌 Standaard aansluitkabels voor de zenders (hier meer info →); 🔌 Verloopkabel Jack → USB-C; 🔌 Verloopkabel Jack...